Slumpad post: Färgglad resår
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Samtal från dagis

| 2009-09-23, 13:12

Efter att ha stannat hemma två dagar från dagis tyckte jag redan igår kväll att Joel piggnat till och var sig själv. På väg från garaget efter att ha handlat sprang han runt som en galning på lekplatsen tex. Sen sov han hyfsat i natt så vi knallade till dagis i morse. Han blev lite ledsen när jag skulle gå och ville klättra upp i vagnen igen men så kom det lite bollar flygande som barnen lekte med och vips ville han leka istället.

Gick hem och fixade hemma eftersom vi nu bytt städdag till onsdag. Strax före 11 ringer mobilen och det är från dagiset. Joel hade varit lite gnällig så de tog tempen på honom – 38 grader. Vi bestämde att han fick äta lunch och sen skulle jag hämta halv 12. Kändes sådär… Genast kommer tankar på att de säkert tror att jag lämnat honom på dagis trots att han är sjuk osv. Hmm…

Han fick syn på mig genom fönstret så redan i korridoren hörde jag honom säga “mamma, mamma”. Efter en stund kom han ut och vi gick hem. Nu ligger båda grabbarna i sina sängar och sover.7 kommentarer to “Samtal från dagis”

 1. Anna EJ says:

  Ingen fara tror jag. Men jag förstår om du känner för att vara lite urskuldande mot pedagogerna nästa gång.

 2. Sue says:

  Hehe, de är nog vana misstänker jag. Fast det är svårt att veta hur man ska bete sig tycker jag. Hann dessutom inte fråga hur de ställer sig till att han kommer imorgon eller på fredag. Får ringa imorgon bitti.

 3. sandra says:

  Känn dig INTE dum!!!!!!! med så små barn är det tyvärr så…de får hux flux feber …blir bra..och så kommer det igen…speciellt första året de börjar på FÖRSKOLAN :mrgreen: det är mycket nya baciller som de skall vänja sig vid…och jag lovar att det är ingen som tittar snett eller viskar bakom er rygg. Jag brukar mest tycka synd om barn och föräldrarna när de kommer tillbaka för att tyvärr bli dåliga och får ringas hem igen…det är vi som tycker det känns dumt att ringa när de nyss kommit tillbaka 😳

  På vår förskola har vi lite olika regler vid sjukdomar
  Vid feber skall de vara hemma 1 feberfri dag
  vid kräk eller magsjuka skall de vara hemma 2 kräk eller diarrefria dygn
  vattenkoppor “kom om du orkar”
  hör med förskolan vad de har för regler 😛

 4. Sue says:

  Ah, det ska jag verkligen göra 🙂 Våra pedagoger är gamla rävar och kallar det själva för dagis. Utanför står det faktiskt en gammal skylt med “daghemmet”.

  Tänkte ringa när vi vaknat och höra vad de säger för då vet jag ju hur Joel sovit inatt och hur han mår. Ikväll när vi städade så var han i högform och när jag frågade om han var trött så sa han NEJ och hoppade sen runt i rummet och skrattade.

 5. sandra says:

  Skall erkänna att jag oxå säger “dagis” till barnen :mrgreen: men jag skriver aldrig dagis (förrutom nu då 😉 och säger det inte när jag pratar om jobbet men någon utanför Förskolans värld 🙂

  Ring du imorgon och hör vad de säger när du vet hur natten varit 🙂

 6. Sue says:

  Hehe kan tänka mig det. Jo det är bra att veta. Vi hoppas som vanligt på en bra natt 🙂

 7. Sue says:

  även om de har lyst med sin frånvaro sista tiden 🙄

Kommentera