Slumpad post: Experthjälp
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

TV i TV:n?

| 2010-01-31, 18:09

Vi använder allt oftare datorn för att titta på TV. Det handlar mest om sport och barnprogram från SVT play. Eftersom den bärbara datorn har sin fasta plats i köket blir det där man tittar.

Nu har dock vi satt sjösatt planerna på att rigga upp en laptop vid TV:n i vardagsrummet. För att kunna koppla den till datorn inköptes en VGA till SCART omvandlare och även en extra strömkabel. Dessa och nätverkskabel ska monteras i hyllan ovanför TV:n så det blir enkelt att ställa dit datorn, som tillsvidare blir samma laptop som köksdatorn. Sen kan vi se SVT Play i TV:n men även lyssna på musik via datorn i stereon i vardagsrummet.

Nästa steg blir att bygga hyllan där den ska stå.2 kommentarer to “TV i TV:n?”

  1. Niklas says:

    Har min “gamla” dator vid TVn på övervåningen, funkar kanon, förutom att jag har för dålig upplösning på tvn. Den klarar bara av 800*600 och det räcker förvisso för filmer med mera men det är förbaskat svårt att surfa, websidorna blir för stora.

  2. John says:

    Ja, vi har en tjock-TV så upplösningen är ännu lägre. Surfning är uteslutet, men det gör inget eftersom vi bara ska använda TV:n för “film”. Eventuell surfning blir i laptopskärmen.

Kommentera