Slumpad post: Olika områden
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Lunginflammation

| 2010-04-21, 13:39

Efter kalaset i lördags så blev Simon febrig på kvällen och har sen fortsatt med feber, snuva och hosta. Igår eftermiddag var han dock pigg och lekte så vi trodde det vänt. Tyvärr lät hostan värre imorse och tempen låg runt 39 grader så vi ringde vårdcentralen när de öppnade kl 8.

9.25 fick vi tid så jag packade in mig och Simon i bilen (det snöade nämligen) och åkte dit. John är förkyld och vilar och jobbar hemifrån för att inte smitta kollegor, så Joel kunde stanna hemma.

Läkaren tittade i halsen (lite röd) och öronen (inget), och lyssnade på hjärta (bra) och lungor (bra). Sen fick vi ta ett stick i fingret för att kolla CRP (snabbsänkan) eftersom det tydligen kan vara svårt att höra om det satt sig på lungorna på såna här små.

Sköterskan stack och tog blodet, sen väntade vi en liten stund medans maskinen jobbade.

Oj, det var högt!

Inte riktigt det man vill höra kändes det som.  Tillbaka in till läkaren som skrev ut penicillin. 138 hade Simon men läkaren sa att hon haft en patient med över 600 – fast den personen mådde sådär. Hon tyckte det var bra att vi kommit in.

Nu blir det medicin i dagarna tio.Kommentera