Slumpad post: Impostor Phenomenon Test
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Gustafsson, Lars H: Växa – inte lyda

| 2010-06-24, 13:40

Första boken jag läser av Lars, men inte den sista. Ibland var det som att läsa en spännande roman. Kändes nästan som att hitta hem när jag läste många av hans tankar och idéer. Sen finns det såklart saker jag inte håller med om men det är nyttigt att läsa dem och få en medveten insikt om var man själv står i vissa frågor.

Gillar en av hans fyra hörnstenar “förståelsen för barnets avsikter, förmåga och rättigheter“. Just det där med förmåga är bra att ha med sig för det är lätt att glömma hur barnet ser på världen och hur det kan se på världen.

Det är sannerligen inte lätt att vara förälder men jag tycker Lars framställer föräldraskapet så mänskligt på något sätt. Till skillnad från de Nannyprogram som han tar upp, och som jag själv sett och ibland reagerat på. Där känns det inte alls mänskligt… Boken innehåller många exempel från vanliga livet och illustrerar väldigt målande olika saker Lars vill visa och man förstår lätt vad han vill visa.

En fiffig hustavla skickas även med. Åtta vettiga saker att begrunda och finns på baksidan av omslaget – bara att sätta på väggen någonstans.

Läs den! Inte för att du ska göra som han säger utan för att du själv ska veta hur du vill göra och vara som förälder!2 kommentarer to “Gustafsson, Lars H: Växa – inte lyda”

  1. Camilla says:

    Jag var på en föreläsning med honom för ett år sedan och han var helt suverän tycker jag! Har dock inte läst någon av hans böcker än så jag ska nog ta och göra det.

  2. Sue says:

    Ah, nåt sånt skulle jag gärna gå på! Har för mig att jag hörde om det förra året men med amningen då var det inte så lätt fixat. Hoppas på fler såna tillfällen 🙂

Kommentera