Slumpad post: Stora maskiner
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Inskolning dag 2

| 2010-08-17, 22:21

Idag var det dax för heldag på dagis (heldag=9-15). Det var riktigt mysigt att få vara med en hel dag. Som förälder ansvarar man själv för blöjbyten, matning (om det behövs) och nattning. För Simon var det första dagen han både åt lunch och sov på dagis.

Lunchen bestod av soppa och tjockpannkaka. Han gillade båda skarpt och inte fick jag hjälpa till något större heller. Godast var dock osten och han åt säkert 4-5 skivor.

Sen skulle det sovas och det var inga tvivel om att han var trött. Simon är dock van vid att vi lägger honom i hans resesäng och sen ibland ligger vi en stund på sängen brevid men lika ofta lämnar vi rummet. Här var det andra bullar. Ett rum med 14 madrasser… Först ville han sno Simats napp. Hon tyckte det var skoj och de lekte lite. Sen kom det in fler barn och Elvira fick ligga brevid Simon. Då började han pilla på henne istället. Hon gillade det inte och tog bestämt bort hans hand – gång på gång. Till slut la jag mig brevid honom och masserade benen lite. Då lyckades han slappna av och sen var sömnen inte långt borta.

Jag åt medhavd lunch, ringde jobbsamtal (ett kort bara), snackade lite med personalen och andra föräldrar och sen pysslade vi. Man ska nämligen göra en docka (eller mest smycka den) som ser ut som barnet som de sen ska ha att leka med. Skojigt! Hann dock inte klart för efter 1,5 hade Simon sovit klart.

Mer lek och sen mellis före vi gick hem. Inte heller idag ville Joel följa med hem direkt (nu var det dock legot som lockade), men han hade inte kunnat somna på dagen så han var lättövertalad.2 kommentarer to “Inskolning dag 2”

  1. Camilla says:

    Skönt att ni kan vara där lite längre tid. Vi har haft 1 timme tre dagar i rad vilket känns ganska futtigt. Felix vill inte gå hem och när han lagom kommit igång ska man gå hem. Imorgon får vi vara där 1½ timme i alla fall 🙂 Nästa vecka vet jag inte.

    Vad länge vår server var uppe, typ en kvart . Lagom till jag hade mailat ut så packade den tydligen ihop. Får se hur lång tid det tar innan supporten har kollat upp det 😉

  2. Sue says:

    Ja sån inskolning hade vi med Joel förra året. Gillar denna bättre. Vad typiskt med servern!! Hoppas den kommer igång snart.

Kommentera