Slumpad post: Nässelfebern tillbaka
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Inskolning dag 3

| 2010-08-18, 22:44

Joel var hos tandläkaren vid 9 så först vid halv 10 var vi redo att knalla iväg til dagis. Vi mötte halva storbarnsgruppen som var på väg till Helikopterparken. Joel skulle dock vara inne så han fick ändå hänga med till dagis. Tanken var att de nya småbarnen skulle få utegården för sig själva.

Vilket lugn! Ingen som cyklade eller sprang omkring. Simon fanns sig snabbt och både lekte både här och där.

Idag var det fiskpinnar till lunch. En av Simons favoriter. Sex fiskpinnar lyckades han klämma i sig, plus lite potatis och sås. Den sista knyckte han direkt från serveringsfatet (sista kvar) eftersom jag hade fokus på att mata en annan unge.

Även idag gick det bra att somna även om det fanns mycket som lockade till lek och han försökte springa ut ur vilrummet några gånger. Efter en timme vaknade han, men jag la mig brevid och han lyckades somna om och sov en timme till. Sen var det lek som gällde till mellis som är precis före hemgång.

Det här sättet att skola in tilltalar mig. Tanken är att barnet ska vänja sig vid att vara på förskolan, inte träna på att säga hej då. Stort plus för mig som förälder är att jag hinner prata med pedagogerna och lär känna dem bättre, får möjlighet att se hur allt funkar där Simon faktiskt ska vara 6 timmar per dag. Sen är det ju fler som skolar in samtidigt så jag hinner även lära känna några andra föräldrar. Trevligt!!

Vid minst ett tillfälle fick Joel syn på mig i korridoren och kom bort till mig. Jag fick en stor mysig kram och sen ropade hans kompisar på honom och han sprang tillbaka.Kommentera