Slumpad post: Njuter
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Ny kassett

| 2010-08-27, 20:23

För ett par veckor sen lämnade jag in cykeln på TCM för att bakväxeln hade gått sönder. De bytte även kedjan, som även hade fått sig en omgång.

Igår skulle jag cykla till jobbet för första gången sen lagningen men jag märkte snart att kedjan hoppade till ibland när jag cyklade i uppförsbackar. Backen på Skanstullsbron på hemvägen blev ingen dans på rosor och väl hemma ringde jag TCM och undrade vad som var fel.

Han sa direkt att det var kassetten som behövde bytas och att jag kunde få det fixat utan ytterligare arbetskostnad. Kassetten ska tydligen bytas när man byter kedja om den är tillräckligt sliten, och så var tydligen fallet med min.

Idag åkte jag dit på lunchen och fick det fixat medans jag väntade. När han var klar sa han att han även passat på att rikta bakhjulet lite och justera ett litet glapp i navet.

Oj vilken skillnad det var att cykla efter den justeringen och den nya kassetten.2 kommentarer to “Ny kassett”

  1. Stefan Hellkvist says:

    🙄 Tänk på infästningarna i väggen så det inte händer någon olycka.

  2. John says:

    Hej Stefan,

    Ja, faktum är att bokhyllorna går precis upp till taket, så de kan inte välta, men planen är att för säkerhets skull även förankra dem med vinkeljärn i taket.

Kommentera