Slumpad post: Skjutsa höns
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Notifiering från bloggen

| 2010-09-18, 13:43

WordPress, som vi använder som bloggverktyg, har en tjänst så att man kan få notifiering via chat vid nya blogginlägg och kommenterer. För oss är det väldigt användbart på Mobilbloggen eftersom vi båda bloggar där och vi får notifiering direkt när den andra postat något.

För att få notifiering från en WordPress-blogg via chat kan du göra såhär:

  1. Du måste ha ett chat-konto för Jabber – t ex Google Talk (har du Gmail så har du ett konto).
  2. Lägg till kontakten bot@im.wordpress.com på din kontaktlista.
  3. Lägg till prenumerationer på bloggar och kommentarer genom att skicka kommandon till botten. Exempelvis “sub josmobil.wordpress.com” lägger till en prenumeration på vår mobilblogg.

Konstigt nog verkar detta helt odokumenterat på WordPress och vi kom på det av en ren slump.

Det finns även en WordPress-app för Android i vilken man kan få notifiering vid nya kommentarer. Den har fördelen att det funkar även för fristående WordPress bloggar (t ex den här), och även att man kan svara på kommentarerna direkt i notifieringen.

Vill man vara riktigt cool (och nördig) finns även möjligheten att använda WordPress egen IM-server. Man får chatt även här, men kan även posta och kommentera via chattprogrammet (exempelvis Pidgin). Läs mer om det här.Kommentera