Slumpad post: Döda fallen
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

SJ förvirrar

| 2010-10-20, 21:07

Jag som tycker jag har rätt bra koll på saker och ting har svårt att förstå hur det kan bli så krångligt. Mamma ska komma hit i jul och vi vill såklart ha så billiga biljetter som möjligt. 90 dagar före avresa släpper SJ biljetterna så då gäller det att vara med.

Hon ska åka Ed-Gbg-Sthlm, och sen Sthlm-Gbg-Ed tillbaka.

Två bokningar blir det eftersom de släpps olika dagar.

Kruxet är dock att det bolag som trafikerar sträcken Ed-Gbg i princip varje år är sena med sina tider så jag får boka Göteborg-Stockholm och sen lite då och då kolla om tiderna kommit in för att kunna boka den delen. Alltså blir det minst tre bokningar istället.

I år fanns alternativet e-biljett för egen utskrift när jag bokade Gbg-Sthlm och även returen. Smidigt eftersom jag måste dela upp bokningen i två och då slipper distributionsavgiften. Av någon anledning har de dock valt att ha en regel att man inte kan skriva ut förrän 60 dagar före resan så nu ska jag komma ihåg att skriva ut den i slutet av oktober.

Idag fanns så äntligen sträckan Ed-Götebort (och tillbaka). Bokade och skulle välja E-biljett även här. Men se det går inte, det går bara om man samtidigt bokar en biljett för en sträcka som SJ ansvarar för. Suck! 30 spänn för att få den hemskickad…

Nåja, nu är mammas alla biljetter iaf bokade och om ett par veckor har hon alla i sin ägo.



Kommentera