Slumpad post: Träna lite?
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Gavelin, Ingegerd: Att möta sitt barn – och sig själv

| 2010-11-12, 20:58

Ännu en bok om att ha barn. Den här skiljer sig lite på några sätt från andra jag läst inom samma område. Främst för att den faktiskt inte bara fokuserar på småbarnsföräldrar utan funkar även när man har äldre barn. Det är annars lätt att glömma bort. Jag märker tex hur jag själv blir förvånad när exemplet hon tar har tonåringar med och inser då att vi har en lång och spännande resa framför oss.

Den ställer även ett antal frågor där man själv kan fundera över hur man agerar, tänker och är och även varför man blivit så.  Jag fick en och annan tankeställare, både av texten och av frågorna.

Den har många korta exempel från verkligheten som ger mervärde till texten. Först när jag får konkreta exempel så tar jag till mig texten på riktigt.

Gillar att man ska se det från den positiva sidan, eller tänka nytt när man fastnat. Inte döma utan försöka se varför någon agerar på ett visst sätt.  Man ska finnas där, vara en trygghet i barnets resa mot livet utan föräldrarna.

“Vardagssysslorna är livet, det bara är så.”

Den tanken gillar jag. Vi fastnar så lätt i att längta framåt till saker senare istället för att stanna upp och vara här och nu. Har försökt tänka mycket på att vara i nuet och här i boken får man bra tips.

Kommer att återvända till boken igen, särskilt för att läsa frågorna igen och fundera. Gillar att se föräldraskapet som ett sätt att utveckla sig själv. Att ha barn innebär att man lär sig en hel del om sig själv 🙂En kommentar to “Gavelin, Ingegerd: Att möta sitt barn – och sig själv”

  1. Cecilia says:

    Ja, visst är det så att man lär sig om sig själv genom sina barn. Det är härligt att utvecklas och alla relationer ger oss möjligheter att utvecklas.

    Ha en härlig helg!

Kommentera