Slumpad post: Om det varit igår
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Ur led är sömnen

| 2011-01-01, 19:34

Så kom nyårsafton och vi funderade på om vi skulle väcka barnen vid midnatt så att de dels skulle undvika att vakna själva av allt smällande och dels få se de fina fyrverkerierna. Simon hade ju börjat sova på kvällarna igen så medans John pysslade med vår digitalbox så la jag barnen. Läste för båda i myshörnet och sen stoppade jag om dem efter att de fått lite böcker/tidningar. Sa godnatt och gick in i hobbyrummet.

Hörde lite ljud då och då. Efter ca 10 minuter gick jag in och då sov Joel djupt och Simon satt och bläddrade i en bok och såg trött ut. Klockan var strax efter 7.

Sätter mig återigen i hobbyrummet och efter en stund kommer Simon tassande. Jag tar med honom till sängen och väljer en bok som vi just ska börja läsa när han säger “Bajsa” och då känner jag lukten. Bara att byta blöja. Sen läser vi boken och jag stoppar om honom och säger godnatt igen.

Återvänder till hobbyrummet. Efter ett tag hör jag “sssch” lite då och då och små tassande steg. Tittar in i barnrummet och där kommer Simon smygande med fingret vid nappen och säger “ssch”. Kan såklart inte låta bli att skratta åt honom. Han får komma in och hålla mig sällskap ett tag.

Kvällen går och han får äta en extra kvällis, spela lite datorspel och inventera lite i hobbyrummet, samt utstå några läggningsförsök. Först vid 23-tiden slocknar han helt slut i sin säng efter att först ha blivit jättearg då jag bar dit honom.

Vi fattar snabbt beslut om att inte väcka barnen vid tolvslaget utan fikar lite i lugn och ro och pratar om det som varit och vad som komma skall.

Så vid tolvslaget tittar vi själva på fyrverkerier i någon minut, så vaknar Joel. Men han vill inte titta han vill sova i vår säng. Slocknar 1 sekund efter att jag lagt ner honom. Vi fortsätter titta på fyrverkerierna och sen går vi och lägger oss. Då vaknar Simon och gråter. Sen är han inte nöjd många sekunder fram till runt halv 3 då vi inser att det är bäst att han och John går ner och tittar på tv och sover i soffan. Han har klagat på ont i öron, fötter och lite varstans. Det som får oss lite mindre oroliga är att när man läser för honom så är han nöjd.

Så här dax har även Joel vaknat och försöker hjälpa till att trösta Simon, samtidigt som han blir lite sur för att det är svårt att somna om när Simon gråter. Allt blir frid och fröjd när vi delar upp familjen. Joel vaknar vid 8:20 och vill gå upp. Då har jag hört John och Simon äta frukost en timme tidigare typ. När vi kommer ner sover de i soffan. Vi äter snabbt och går sen upp och leker. De vaknar till liv lagom till lunchen.

Resten av dagen bestod i att försöka hålla Simon vaken och det lyckades till 6-tiden då han totalslocknade i sin säng då John läste för honom. Joel somnade vid 7-tiden. Nu hoppas vi sömnrutinerna blir normala igen!Kommentera