English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Slöseri med papper

| 2011-01-12, 22:14

Idag var postlådan fylld av brev – fem stycken från försäkringskassan. Förbättraren inom mig tänker genast att det borde gå att samordna utskicken lite. Nåja, vissa var till mig och vissa till John så ok.

Öppnar dem och inser att det ju är papper för december (VAB), såna vi redan fått en gång. Funderar lite på varför och inser sen att det såklart är för att jag i helgen ansökte om VAB och att jag först i måndags skickade in pappren som förskolan fyller i. Kanske kunde de avvakta några dagar åtminstone för det kan ju inte vara helt ovanligt att man i samband med ansökning även hanterar pappret som förskolan fyller i?

Detta papper till förskolan. Det räcker ju med ett per barn även om man är flera vuxna som delat på VAB:en och försäkringskassan vet att jag och barnens far bor ihop eftersom jag bockar i det varje gång jag ansöker. Alltså är tre skickade helt i onödan.

I varje utskick finns även en informationlapp. Vi har fått samma infolapp rätt många gånger under hösten och jag tror jag kanske läste den första gången…

Vad håller de på med? Hur kan det få vara så ineffektivt??Kommentera