Slumpad post: Årets julfest
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Shepperd, Sarah: Det var en gång… Massor av dinosaourier

| 2011-02-13, 16:51

Oj vilken succébok! Har haft den någon vecka och jag tror inte det gått en dag utan att något av barnen har läst eller vi har läst för dem i den. Precis som den andra boken vi har som hon har ritat så finns det massa olika sätt att läsa boken på.

I den här finns det dock ingen röd tråd (om man bortser från att det handlar om dinosaourier då) eller historia. Istället är det mer en faktabok för barn. En faktasida för varje “grupp”, hur de är släkt med nu levande varelser, hur de dog ut, var de levde (Joel lärde sig snabbt peka ut var vi bor på kartan), hur de såg ut, hur stora de var – och kanske favoritsidan; vad de skulle gjort om de levde idag.

Givetvis gillar de sidan med fossil, kanske mest för att det står dinosauriebajskorvsten. Redan efter en läsning av just den sidan så började Simon säga bajs så fort vi kom dit igen. Roligt är det dessutom att känna igen dem från dinosaurietåget, vilket även barnen gör, såklart.

Helt enkelt en väldigt bra introduktion till dinosaurievärlden. Dinosaurier är hett hemma hos oss just nu!Kommentera