English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Familjens dag

| 2011-03-09, 19:37

Idag var det återigen familjens dag. Hela familjen hade tagit ledigt för att hitta på något speciellt. Dagens begivenhet var ett besök på Aquaria för att titta på fiskar.

Direkt efter lunch packade vi in oss i bilen och tog en vända till Bauhaus för att köpa en list. Tanken var att barnen skulle kunna sova på vägen. Joel sov som en stock hela resan, men Simon vaknade efter en liten stund och ville inte somna om.

Eftersom jag körde blev det lite felåkning inne i stan men till slut var vi iallafall framme och redo för fisk. Aquaria visade sig vara väldigt mysigt och mörkt. Mestadels inrett i trä. Inte så stort och väldigt fuktigt. Flera olika jätte-akvarier med massor av fisk. Bl a såg vi jättemalar (typ någon meter), smörbultar (!), haj, muräna, pelikanciklid, stora pirayor, några grodor och krabbor. Barnen tyckte nog fiskarna var kul och det fanns också en tunnel genom ett av akvarierna som gillade att krypa omkriging i. Det fanns också en hängbro över en liten damm som de sprang fram och tillbaka över.

Tidgen gick fort och på vägen hem passade vi på att först stanna till vid globen-området, där de håller på att bygga en ny arena, för att titta på maskinerna. Vi passade också på att tvätta bilen, något som barnen tycker är väldigt spännande.

McDonald’s drive-through passerades också på hemvägen.

Kvällen avslutades med Shrek 2 och en tupplur i TV-soffan.

 6 kommentarer to “Familjens dag”

 1. Niklas says:

  Vilken toppendag. Att ni dessutom fick se lite smörbultar…otroligt vilket FLAX!

 2. John says:

  Verkligen. Tror det är första gången jag ser smörbultar i verkligheten faktiskt. En milstolpe!

 3. Syster Yster says:

  😆

  Hörde igår på “Kommisarie Zen” (SVTplay) att det ska finnas en speciell risotto från Venedig som görs med smörbult… och då tänkte jag så klart på dig! 😉

 4. Cattis says:

  Hej!
  Vad mycket kul saker ni gör med killarna. Jag kommer i håg alla roliga sakervåran familj gjort 🙂 .Njut snart är man en gammal tråkig förälder som ingen vill vara med …. bara kopmisar som gäller numera.
  Det var på håret att grabbarna ville följa med oss till Aplerna, men det var nog mest ett sätt att tala om att man kan säga ifrån. När vi väl kom dit ville ingen åka hem. 😆
  Dom är roliga de små liven stora men samtidigt väldigt små ibland. Även om en av dom numera är 2 cm längre än mig. hur gick det till… 13 år i mars.

  Kram Cattis

 5. Sue says:

  Ja det är det vi tycker oss ha hört så vi passar på. Särskilt nu när de inte har någon skolplikt. Även om de inte kommer ihåg det själva så tror jag känslan finns kvar (och bilderna). Kan inte ens föreställa mig att de ska bli längre än mig… 😯

 6. John says:

  Hörde igår på “Kommisarie Zen” (SVTplay) att det ska finnas en speciell risotto från Venedig som görs med smörbult… och då tänkte jag så klart på dig!

  Ah, “smörbult”… Bara namnet gör att det vattnas i munnen. 🙂

Kommentera