Slumpad post: Mer tid
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Sy med tvillingnål

| 2011-03-10, 21:40

När jag nu köpte en ny symaskin (Janome DC4030) så har jag bestämt mig för att våga testa olika saker. Att sy med tvillingnål var en sån sak. Köpte nålar och sen skulle det bara vara att trä. Testade och det gick bra att trä och bra att sy, en liten stund sen segade det ihop och tråden gick av.

Googlade på det men hittade inte någon beskrivning och i manualen stod inget om tvillingnål. La till slut en fråga på sysidan och fick snabbt svar, att det skulle gå men att trådspänningen ibland fick ändras. Testade lite olika men samma problem.

På syfestivalen frågade jag säljaren och han sa att han ofta lät bli att trä in undertråden så jag testade det. Aningens bättre.

Så helt plötsligt ser jag att det fanns två sätt att trä ovanför nålen, en “hake” på varje sida. Testade att trä på var sin sida och vips så funkar det problemfritt. Därav denna post och bild – kanske är någon annan som har samma problem.En kommentar to “Sy med tvillingnål”

  1. […] två små jack där man separerar trådarna för att undvika trassel. Detta lärde jag mig från den här bloggen – […]

Kommentera