Slumpad post: Midsommar i Gullbrandstorp
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Ahlborg, Karin: Den föraktade falukorven

| 2011-03-23, 22:34

Påminde om Den hemlige kocken vilket jag inte alls trott, utan snarare tänkt mer lättsmält bok med små vardagstips typ. Nåja, när jag kom över min förvåning så var boken väldigt bra och läsvärd, även om jag ibland kan känna lite hopplöshet över att det verkar totalt omöjligt att göra rätt. Särskilt när det är så starka makter som ligger bakom. Vem har rätt egentligen, och hur ska jag kunna veta? Den här boken känns som ett steg i att jag ska kunna förstå lite i alla fall.

Gillar särskilt ett kort avsnitt i slutet av boken där man pratar om bäst-före-datum. En mikrobiolog svarar påom det är farligt att dricka/äta ditten och datten. En sån förteckning vill jag ha – i fickformat. Jag vill ju inte slänga mat i onödan men man är så hjärntvättad med datumen numera. På facebook följer jag faktiskt en sida/grupp eller vad det nu är som handlar just om detta, Släng inte maten.

Gillar grundbudskapet enormt mycket i boken. Lägg ner kraven du har, ät lite lagom varierat och sluta följ med senaste buden. Den här boken borde alla småbarnsföräldrar läsa, och kanske även alla andra oxå 🙂

Nu ska jag läsa Förgiftad tror jag.En kommentar to “Ahlborg, Karin: Den föraktade falukorven”

  1. […] eller kanske något översittarsmart typ. Svårt att sätta fingret på vad det är. Motsatsen till Den föraktade falukorven som gjorde att jag kände mig duktig. Ska dock läsa mer i den och testa några recept för jag […]

Kommentera