Slumpad post: #16 Pokémon GO såklart
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Fintröja till mig

| 2011-04-09, 20:07

Susanna som har Strömming design var med på syhelgen i höstas och då kände jag på lite av hennes tyger. Ville ha direkt. Sååååååååå mjukt och skönt. Så någon gång i vintras (före jag började blogga om tyger jag köper) så beställde jag lite hos henne. Tänkte direkt att jag skulle sy en tröja i någon form, gärna lång ärm, av det här tyget.  Så i senaste Ottobre som var för vuxna så hittade jag ett passande mönster.

Lite meck här och där. Skulle egentligen vara dubbelt tyg på framsidan men det hoppade jag över så insidan av halsringningen blev lite enligt eget tänk – och rätt struligt för jag gjorde biten för bred, fick klippa, klippte lite för kort så när jag sicksackade råkade jag sy lite fel så jag fick sprätta och lyckas då slita upp en liten ögla på framsidan. Tror dock att jag lyckades fånga upp delarna och fästa på baksidan. Det syns inget och den har överlevt en tvätt och tumling.

Gillar den verkligen, men nästa gång ska jag nog göra en storlek mindre. Tycker lösningen i nacken blev häftig (syns på bilden), en liten tygremsa från framstycket som går bak runt nacken.

Mottagare: Sue
Mönster: Ottobre 2/2011 nr 16, stl 42. 
Material: Ekologisk bambuinterlock kallad, Lila Iris visa från Strömming design (design Johanna Ahlard – en favorit)

 11 kommentarer to “Fintröja till mig”

 1. Syster Yster says:

  Superfin! 🙂

 2. Camilla says:

  Och jag som funderar på hur jobbigt det ska bli att fålla en scoutsjal Adam ska ha på lördag när han ska ta märken på St Georg-dagen 🙂 Träslöjd var mer min grej!

 3. Camilla says:

  Glömde ju skriva att det är så kul att du hittat tillbaka till sånt som du gillar, att ha en hobby är beundransvärt!

 4. Sue says:

  Ja det känns jättebra att ha fått tummen ur. Fast det är ju många saker jag inte kan – och således undviker… Så en scoutsjal hade nog jag oxå undvikit 🙂

 5. Camilla says:

  Man skulle bara fålla den lite, tar nog med den till mamma imorgon 🙂

 6. Sue says:

  Haha, ok. Låter som en bra plan 🙂

 7. Lina says:

  Imponerad men inte förvånad 😛

 8. Sue says:

  Tack Lina!

 9. […] här i våras så fick hon önska lite. En sak hon önskade var en tröja i samma tyg som jag har fintröja i men med samma mönster som hennes […]

 10. […] väldigt nöjd med val av tröja som visade sig matcha företagets […]

Kommentera