Slumpad post: Bad #29
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Luvtröjor med bilar

| 2011-06-06, 23:00

Joel älskade detta tyg, från det ögonblick han fick syn på det. JNYDesign var ju dessutom änglar som skickade en meter trots att det på webben var slut. En liten fuling hittade jag bara och med tanke på att priset var mycket lägre än normalt så är det bara att tacka.

Kom fram till att det var dax att testa luvtröjor, så jag letade bland Ottobre-numren jag har och hittade ett. Ritade ut mönstret i lördags kväll och sen på söndagen så började jag med att klippa ut när Simon sov. Inte helt enkelt skulle det visa sig. Många delar och dessutom ett “streck” på tyget som inte kunde användas. Det blev ett pusslande utan dess like men till slut fick jag ut alla delarna. TUR att jag gillar pussel!

Tänkte först ha snöre i luvan men efter att ha testat utan idag så skippar jag nog det helt. Valde att lämna ärmsluten öppna istället för mudd som mönstret har och förkortade ärmarna (vilket inte märks) för att få dem lite kortare (vilket de inte blev).

Riktigt roligt att sy och det var första plagget med ficka. Nu lär det bli fler. Det enda som stör mig är att jag borde satt fast namnlapparna på fickan.

Mottagare: Joel & Simon
Mönster: Munktröja Ottobre 1/2008 (nr 28) i storlek 98 och 116.
Material: Stretchfrotté  från JNYDesign. Mudden vet jag inte.13 kommentarer to “Luvtröjor med bilar”

 1. Syster Yster says:

  HUR snygga som helst!!! Attans vad duktig du är! Har du inget tyg med katter på? 😉

 2. Sue says:

  Tack! Inte lyckats hitta något som jag kan komma ihåg. Lovar att hålla ögonen öppna dock 😯

 3. karinottilia says:

  Vilken fin luvtröja! Jag har fortfarande en spärr när det kommer till att sy luvtröjor… Verkar så meckigt… Men din är urfin! 😉

 4. Sue says:

  Nämen, det borde du inte ha 🙂 Tror inte du minns mig men jag minns syfestivalen då jag köpte poplin av biltyg (som jag ännu inte hunnit (läs vågat) göra shorts av) och ni visade så fina saker ni sytt och hur enkelt det var 🙂
  Tack förresten! Barnen älskar tröjorna så jag tycker du ska våga :mrgreen:

 5. Ann says:

  Hejsan, ramlade in på din blogg av en slump 🙂 Ville tipsa er om detta kattyg som jag tycker är så fint; http://www.stoffochstil.se/Katalog/Mode.aspx?group_id=8145&articleid=27654

 6. Sue says:

  Tack Ann! Något för syster yster alltså 🙂

 7. Syster Yster says:

  😆 Hm, jag vill ju ha svart botten… mmm… känner en tyg-design pocka på uppmärksamhet… 😉

 8. Sue says:

  Ah, har du en design på g finns det säkert en del leverantörer som jag kan tipsa dig om som kanske kan trycka tyget 😀

 9. Syster Yster says:

  Trodde kanske det… 😆

 10. Sue says:

  Mejla om du vill ha kontakter 🙂

 11. […] Gjorde hål för halsen och tog sen in mindre gul handduk och vek dubbel. Tog luvmönstret från luvtröjorna och kom fram till bästa sättet att lägga ut dem – nämligen så att jag kunde använda mig av […]

 12. […] tur var hade jag med luvtröjorna och det gick alldeles utmärkt att sätta på en som byxor och så fick Simon sitta i vagnen. Finns […]

 13. […] sen tyckte jag det tog mycket plats och funderade på vad jag skulle sy av den. Gillar ju verkligen luvtröjorna jag sydde för snart två år sen så det fick bli såna, fast utan […]

Kommentera