Slumpad post: Koll på mars
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Soja

| 2011-06-12, 21:06

Jag är inköpsansvarig i vår familj. Jag är dessutom en sån som gillar att ha saker hemma. Av misstag köpte jag en sojaflaska extra och soja går ju inte åt sådär jättefort som tex mjölk.

När jag igår kväll hade handlat och ställde in lite saker tröttnade jag på att ha två extra flaskor stående som tog viktig plats och tänkte att jag lägger en av dem i en sockellåda. Borde ju vara helt ok eftersom de är oanvända.

Imorse när jag stod och skulle fixa en macka, redan sur för att jag inte hittat någon burk att hälla sylten i (till flingorna), så ser jag att det är något kladdigt på golvet. Frågar John om han spillt något och i samma sekund som han svarar inser jag. Sojan har läckt.

Visst var det så, och eftersom det var från en av sockellådorna hade det såklart läckt ut in under skåpen. Så det var “bara” att montera bort sockelskyddet (där vi inte har lådor) och torka och sen sätta dit.

Nu har vi bara en extra sojaflaska så ordningen är återställd.6 kommentarer to “Soja”

 1. Syster Yster says:

  Ah, ni äter uppenbarligen inte tillräckligt mycket sushi i er familj… Eller grillar! Många goda grillmarinader börjar med duktiga mängder soja. Nästa gång ni får en flaska för mycket kan ni alltid skicka ner den till mig! :mrgreen: Förutsatt att den inte läcker ut på vägen, förstås… 😉

 2. Sue says:

  Hehe, du får komma hem till oss lite oftare och vara med när vi rensar ut 😀

 3. Syster Yster says:

  Eller så får ni ta med en flaska när det blir sushi-dags… 😉

 4. Sue says:

  Kinesisk soja… inte så gott till sushi tyvärr 🙁

 5. Syster Yster says:

  😆 Nä, blir kanske lite kraftigt… Hm, det kanske blir läge för grillkväll med mustig svampstuvning nere i K – ska det räcka till 10 pers kanske det går åt en hel flaska… 😯

 6. Sue says:

  Ser fram emot besöket i K!!

Kommentera