Slumpad post: Väpnarluvor
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Ny blu-ray spelare

| 2011-07-24, 20:54

Efter lite surfande, funderande och frågor på facebook, beställde jag tillslut en blu-ray spelare. Det blev en LG BD390 på NetOnNet.

Först hade jag tänkt mig nästan samma fast nyare modell (LG BD570), men efter att ha läst på lite forum verkade den ha lite problem att strömma från dator m.m och att “orginalet” (alltså BD390) var bättre. Jag fick också diverse tips om lite mer avancerade HTPC maskiner och även PS3 men valde enkelhet framför funktion och flexibilitet denna gång.

NetOnNet var otroligt snabba med leveransen som gick på en dag – beställde (före 17:00) på torsdag och hämtade ut på posten på fredag.

Själva spelaren har hittills hållt allt vad den lovat. Den spelar alla former av skivor (CD, MP3, DVD, BD), jag kan spela massor av filformat direkt från dator och nätverkshårddisk (inklusive Matroska .mkv. .wmv, DivX och Xvid), både via DLNA och CIFS (t ex utdelad katalog i windows). Funkar klockrent och utan lagg. Bra användar-interface också. Man kan också titta på filmer från Youtube.

Provade en blu-ray film i full HD igår också. Själva filmen hette North Face och var en tragisk historia om några bergsklättrare som i 30-talets tyskland under stora umbäranden gick ett plågsamt slut till mötes, men allt detta tråkiga uppvägdes av den fantastiska bildkvalitén. Jäklar vad skarpt det blev, nästan för skarpt (fast bara nästan). Rekommenderas (blu-ray alltså, inte bergsklättring på 30-talet)! 🙂Kommentera