Slumpad post: Äntligen dagis
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Liten värld

| 2011-08-05, 10:51

Genom åren samlar man på sig en hel del historier där man insett att världen ändå är rätt liten. Här kommer några.

Kostas föreläsare (grek) på en databaskurs i Uppsala våren 2000 dök upp sex år senare på ett flyg till nånstans i Tyskland (jag var på väg till Sri Lanka).

Tjej som jag mötte på Baltimore flygplats sommaren 1996 då vi båda väntade på samma flyg från Sverige (ta emot besökare). Hon skulle börja plugga i Uppsala på hösten, själv hade jag inte bestämt mig än. Mitten av september har jag flyttat till Uppsala, valt Norrlands nation och bestämt mig för en av två reccegasker. Bordsplacering givetvis och vem sitter snett mittemot mig. Jo givetvis samma tjej.

På backpackresan 1999 var det många såna tillfälligheter. Personer som man åkte samma buss med i augusti från Jakarta till Bali, som man sen springer på i Thailand nästan två månader senare. Visst att backpackers rör sig i ungefär samma spår men ändå.

Kollega som oxå pluggat i Uppsala. Snackar om var man bott. Visar sig att vi, under olika tidpunkter iofs, bott i samma tre-korridor. Tror inte det behöver förklaras att det finns rätt många stundentbostäder i Uppsala.

Jag undrar ibland hur ofta man är riktigt nära såna här tillfällen men av någon anledning inte upptäcker dem?

Är det någon annan som har några såna här exempel?5 kommentarer to “Liten värld”

 1. John says:

  Jag såg en gång tre bilar med nummer 683 på registreringsskylten i samma rad på en parkering!

 2. Sue says:

  Jo det där minns jag oxå.

 3. John says:

  Ah, jag hade väl för mig att vi hade en bild någonstans! 🙂

 4. Syster Yster says:

  Igår var jag på en spelning med min hyresvärds band, och då visade det sig att deras trummis är en präst som var en av mina favoritkunder när jag jobbade på Centraltryckeriet… 🙂

 5. Sue says:

  Haha, ja du ser vad världen är liten 🙂

Kommentera