Slumpad post: Piraterna i Bagisskogen
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Beställa tågbiljetter

| 2011-10-04, 22:51

Ja, det skulle jag göra lite snabbt medan barnen åt kvällis.

Borde ha lärt mig vid det här laget dock.

Grundfakta: Lkpg-Sthlm,  tur/retur, faster Anna, värdecheck * 2.

Försök 1:

 • Fyller i datum, hittar resor (morrar för att reserverad sittplats kostar extra), fyller i massa info, fyller i första värdechecken, fyller i andra värdechecken, fyller i data för visakort 1.
 • Får felmeddelande att något är fel med kortbetalning. Fyller i data för visakort 2.
 • Får felmeddelande att något är fel med kortbetalning.
 • Ringer SJ och får vänta 5 minuter. Bokningen kan inte göra något såvida jag inte vill betala 5% extra vilket jag inte vill så jag kopplas vidare till internetsupport.
 • Får prata med en trevlig kille som ber mig fylla i siffrorna till kortet igen – utan att kopiera dem. Eftersom jag nu har spenderat mer än 12 minuter på att boka resan så har min tid gått ut och jag får börja om från början. Dock är värdebevisen låsta en kvart så killen erbjuder sig att ringa en halvtimme senare.

Försök 2:

 • Väntar en stund och fyller sen i igen. Testar med båda visakorten, samma fel. Kollar att de verkligen är öppnade för internetköp – vilket de är.
 • Snälla killen ringer. Han undrar om något annat betalningssätt kan funka. Tyvärr supportas inte Skandiabanken, och faktura är inte ett alternativ då det kostar 60 kr. Värdebevis använder jag ju redan. Han ber mig avbryta så kan han ta upp bokningen hos sig och så kör vi kortet över telefon istället. Han letar upp bokningen och inser att nu är ju värdebevisen låsta en kvart igen. Erbjuder sig att ringa 20 minuter senare.

Försök 3:

 • Snälla killen ringer upp. Jag ger honom den info han saknar och läser sen upp infon för visakort 1.
 • Han får felmeddelande. Jag läser upp infon för visakort 2.
 • DET FUNKAR!

Nu hoppas jag det blivit rätt och att faster Anna fortfarande vill komma och hälsa på oss 🙂3 kommentarer to “Beställa tågbiljetter”

 1. Syster Yster says:

  Men, självklart! :mrgreen:

 2. Sue says:

  Vilken tur!!

 3. […] läst att man kunde få kontant ersättning och med strulet senast med värdebevisen tänkte jag slå till på […]

Kommentera