Slumpad post: Nålad
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Nytt akvarium

| 2011-10-11, 10:30

För ett tag sen började vårt akvarium läcka. Det var bara en liten spricka i en fog ganska långt upp på akvariet, så det droppade bara lite och efter att ha tömt ut ca 30% av vattnet slutade det droppa. Dock tog funderingarna på en uppgradering av akvariet ny fart. Det gamla är 57 liter och har känts lite litet. Efter ett halvhjärtat försök att laga sprickan med akvarie-silikon begav jag mig till Djurmagasinet i Farsta och köpte ett nytt.

Det blev ett 96 liters med möbel. Samma modell som det gamla, men lite förbättrat lock. Jag köpte också lite mer grus – helt vitt, för att blanda upp med det gamla så att det blir lite ljusare.

Själva bytet tog några timmar. Vattnet i det gamla måste behållas eftersom fiskarna inte överlever i helt nytt vatten. Resultatet blev över förväntan. Mer utrymme i akvariet och en smula fräshare (det gamla hade några år på nacken). Dessvärre sköljde jag det nya gruset lite för slarvigt, så vattnet blev ganska grumligt av dammet – hoppas fiskarna klarar det.2 kommentarer to “Nytt akvarium”

  1. […] vi köpt nytt akvarium med dubbelt så mycket vatten ville vi ha lite fler fiskar. Kosan styrdes till vår fiskleverantör […]

  2. […] men så började det läcka och det behövde fattas ett beslut. Vi tog beslutet att uppgradera till ett större och har inte ångrat oss. Fiskparken uppgraderas oxå, och vi testade att ha grodor.  I slutet av […]

Kommentera