Slumpad post: Stockholm Triathlon
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

En temporär lagning

| 2011-11-10, 11:21

Idag var det dax för tandläkarbesök. Något jag verkligen inte gillar. Bedövningssprutor ännu mindre (har svimmat sittande i tandläkarstol efter en sån spruta en gång).

Staffan tog emot, tittade lite, plockade fram bedövning och gav mig (jag varnade och sa att jag har svimmat tidigare). Nu är det dock ett helt annat sätt att bedöva känns det som. Sticker bara lite och sen inget alls. Den tog sådär så efter en provborrning gav han lite mer.

Sen borrade han, och borrade. Det kändes en del ibland men eftersom jag förr i tiden lagade utan bedövning så var det helt uthärdligt.

Eftersom det är en spricka i tanden så vill han nu se vad som händer när amalgamfyllningen tagits bort och la i någon slags temporär fyllning (kritvit). Om fyra veckor har jag tid igen och då får vi se vad som händer. Tandtrådsförbud på den tanden för det håller inte temporärlagningen för. På 20 minuter var det hela klart.

Nu har jag just ätit lunch med den nya tanden och det var väldigt skönt att inte oroa sig för smärta när jag tuggar. Däremot är jag lite öm efter bedövningen.4 kommentarer to “En temporär lagning”

 1. Camilla says:

  Komiskt, jag gjorde exakt samma sak i torsdags. För en månad sedan fick jag grym tandvärk och gick till tandläkaren, har hittat en helt suverän här i Hedemora som tur är. Tanden var sprucken pga att amalgamet hade expanderat. Fick en temporär lagning och har inte haft några problem alls. Var tillbaka i torsdags och han plockade ut den temporära lagningen och la en permanent med plast. Skönt, hade kunnat blivit så illa att jag hade behövt rotfyllning eller bygga en krona. Detta var mer smärtfritt, både för mig och plånboken!

 2. Sue says:

  Haha vad lustigt! Skönt att det gick bra och klokt att gå direkt. Vi har en städerska på jobbet som är livrädd och väntar alldeles för länge men då får hon ONT och sen problem med att tvingas dra ut tänder, rotfylla och sånt DYRT.
  Skönt att ni hittat en bra tandläkare – sånt är viktigt.

 3. Camilla says:

  Jag har blivit lite bättre på sånt faktiskt, förr kunde jag gå och dra på grejer hur länge som helst och det blev ju inte direkt bättre.

 4. Sue says:

  Samma här. “Just do it” ska bli mitt nya mantra. Då slipper man dessutom lägga energi på att tänka att man borde göra det. Fast det är lättare sagt än gjort…

Kommentera