Slumpad post: SomaMove hemma
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Susanne och John

| 2011-11-16, 12:53

Joel har kommit in i en period då han oftast kallar oss vid namn istället för mamma och pappa.

Får se hur länge det håller i sig. Ovant är det i alla fall.6 kommentarer to “Susanne och John”

 1. Syster Yster says:

  Jag har faktiskt reagerat under de senaste åren på att jag har hört ganska många ungdomar (någonstans i tonåren) som kallar sina föräldrar vid namn istället för att säga mamma och pappa – både när de talar om och med dem. Att mindre barn gör det kan jag förstå – någonstans blir de ju uppmärksamma på att andra tilltalar deras föräldrar så – men det har förvånat mig lite med äldre barn och ungdomar. Vet du om det har varit någon slags trend eller nåt?

 2. Sue says:

  Har oxå tänkt på det, och reagerat. Ingen aning om det är någon trend men det kan ju hänga lite ihop med familjekonstellationerna nuförtiden – där blandfamiljer är vanligare än förr. Alltså halvsyskon och så som bor i samma familj. Vet inte.

  Jag hoppas han övergår till mamma igen 🙂 Han säger mamma ibland när han inte tänker sig för verkar det som, så det är nog precis så att han hör hur andra gör och tänker att han ska göra så oxå.

 3. Syster Yster says:

  Mm, jag tänker på det där med verb-böjningar – gå-gick, få-fick som gärna blir gådde och fådde under en period… så det går nog över! 🙂 Jag tänkte faktiskt också på det där med familjekonstellationerna som en faktor – och det är klart att då kan ju e trend sprida sig även till mer “traditionella” barn – men då kan jag tänka mig att det dröjer lite längre, och kanske blir mer en del av frigörandet från föräldrarna längre fram. Du får nog höra “mamma” ett tag än… 😉

 4. Sue says:

  Ja så är det nog. Jag frågade honom lite om det idag och han sa att han säger som alla andra säger 🙂

 5. […] har Joel börjat säga mamma oftare och oftare till mig. Det är ju över ett halvår sen han började kalla oss vid förnamn […]

 6. […] vintern/våren hade ju Joel en period då han slutade säga mamma och istället kallade mig Susanne. Sen återgick han efter ett halvår till att säga mamma. Då […]

Kommentera