Slumpad post: Dagens morgonrunda
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Marklund, Liza: Du gamla, du fria

| 2011-12-06, 10:50

En ny bok om Annika, nr 9 och det var drygt två år sen senast. Blandar ihop lite med Katerina Janouch böcker märker jag. Oklart varför för historierna är inte alls särskilt lika.

Liza skriver i slutordet att hon gör mycket research och det märks verkligen, man blir lite allmänbildad på köpet tror jag. Gillar och tror Liza har en framtid i böcker med tyngre sånt fokus.

Först tänkte jag att den inte når upp till någon hög nivå men så inser jag att jag la mig trött halv 11 igår och kunde sen inte släppa boken förrän jag läst ut den, så den har något. Läskiga saker som händer och kanske är en av flera stories lite förutsägbar.

Ser fram emot nästa bok om Annika för nu händer det en hel del saker i slutet av boken som öppnar upp för nya scenarion. Känns som en bok som knyter ihop förra med nuet, eller kanske snarare framtiden. En slags mellanbok för att komma framåt i handlingen. Har fortfarande tyvärr Helena Bergström framför mig visuellt och jag tycker faktiskt inte att hon passar som Annika.Kommentera