Slumpad post: Skype med barnen
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Joel på jobbet

| 2011-12-31, 0:02

Joel har under hösten flera gånger sagt att han vill följa med mig till jobbet. Idag var det inplanerat. Passande eftersom det är få på jobbet och jag har ganska obokade dagar.

Började med att jobba lite effektivt hemifrån 1,5 före övriga vaknade. Åt sen frukost med övriga familjen före vi strax efter 8 begav oss till bussen för att sen fortsätta med t-bana. Joel mycket nöjd med packad ryggsäck.

Det är roligt att se honom i såna här sammanhang. Han kan ta varm choklad själv (sen tidigare), tar kakor själv, springer i korridoren och hoppar mellan mattorna och pratar med alla möjliga han träffar på.

Hade med sax, tejp, målarböcker och paddan. Paddan tittade han knappt på, inte heller målarböckerna. Däremot använde han några målarkit som finns på jobbet och målade och klippte på vanliga papper. Sen sprang han iväg och gav till någon av mina kollegor.

På lunchen gick vi till Ringen och åt sushi. Killen som säljer där bjöd Joel på festis, risbollar och klubba och sa att “Din mamma är stamkund här sen många år tillbaka”. Otrolig service 🙂

Sen blev det såklart en sväng till BR leksaker där Joel fick titta runt och slutligen fick han välja en liten legogrej. Den byggde han nästan helt själv!

Sen hittade han en legolåda på mitt rum och vips var han uppslukad.

Han undrade vid ett tillfälle över en herre i rummet mittemot som såg arg ut. Jag sa att jag inte kände honom så väl för han en konsult. Skulle jag aldrig sagt. Utan överdrift så frågade han säkert 50 frågor om vad en konsult är, varför vi hade en sån, vad de gör etc och repriserade frågor. Pust!

Vi kopierade hans händer i färg – mycket uppskattat. Han balanserade en kaka på en träspattel (sån man rör i drycker med), och har raspade upp lite på handen och fick ta ett plåster ur första hjälpenväskan jag så lämpligt hade med. När sen en kollega lyckades gå in i en dörr och få ett litet jack i pannan sprang Joel raskt och hämtade ett plåster åt honom!

Gick över förväntan att jobba – hade valt ut en del lämpliga saker till dagens agenda.

Vid halv 4 fick jag övertyga Joel om att det var dax att gå hem!Kommentera