Slumpad post: Sparkcykel
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

En Chromebook

| 2012-02-20, 18:14

Jag har under en tid gått o funderat på att köpa en ny dator. Från början gick funderingarna kring olika androidplattor, men efter att ha utvärderat ipaden har jag insett att jag nog vill ha ett tangentbord trots allt. Jag har också kollat lite på ultrabärbara men de känns inte så spännande egentligen. Mina krav på lång batteritid (>8h), låg vikt, gärna SSD-disk gjorde också att prislappen blev för stor…

Jag har sneglat på Chromebook redan när den kom (förra sommaren), men eftersom de inte lanserats i Sverige har jag inte riktigt övervägt den. När nu jag kollade igenom vad jag vill använda datorn till och pris/prestanda insåg jag att man får väldigt mycket för pengarna.

De finns på Amazon och för 299 pund får man en Chromebook med 12,1-tums skärm, 16 GB SSD-disk, 2GB ram, väger 1,5 kg och Chrome OS. Chrome OS innebär egentligen en Chrome web browser och inte så mycket mer. Väldigt, väldigt enkelt att använda och komma igång. Dessutom , det coolaste av allt är att datorn kall-startar på 8 sekunder (från vila på 0 sekunder) och har en batteritid på ca 8,5 timmar.

Det som kanske talade mest emot är att Chromebooken inte verkar ha blivit den succé Google hoppades på och kanhända är framtiden lite osäker.

Nu är den iallfall här och ska noga utvärderas.6 kommentarer to “En Chromebook”

  1. Niklas says:

    Spännande!

  2. John says:

    Verkligen. Har suttit med den i princip hela kvällen och det är helt klart övervägande positivt hittills. 🙂

  3. […] om att vi blev förvånade när det blev fraktfritt från Amazon. Det blev en Chromebook och en hög med böcker. Tydligen var det en magisk gräns vid £25 och den passerar man ju rätt […]

  4. […] gillar verkligen min Chromebook, men den kommer till korta när man behöver installera program. Det går helt enkelt inte… […]

  5. […] använder min Chromebook massor och det mesta funkar fint, men ibland saknar man möjligheten att köra program annat än […]

  6. […] prylar Joel fick en riktigt cykel och Simon en trehjuling (och även Joels gamla springcykel). En chromebook, nya Nexus jobbmobiler, en Nexus 7, MIDI-ljudmodul vid digitalpianot, ny mediadator vid TV:n och en […]

Kommentera