Slumpad post: Den där ryggen
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Recenserar alla böcker?

| 2012-07-13, 21:11

I veckans jerka så undrar Annika följande:

Recenserar du alla böcker du läser?

Korta svaret är ja.

Vintern 2006 började jag skriva om alla böcker jag läste, mest för att jag skulle komma ihåg att jag läst dem, och när. Tidigare hade jag ett skrivhäfte för detta (hittar det inte nu irriterande nog). Bokbloggar hade jag aldrig hört talas om och det var något år senare som jag hittade till en sån. Hösten 2010 insåg jag att man kunde be förlag om recensionexemplar och sen dess har jag skrivit mer och mer om varje bok. Så det blir spännande att se vad som förändras i allt detta i framtiden.

Nåja, sen jag började vintern 2006 har jag bloggat om alla böcker jag läst, oavsett hur jag fått tag i boken. Jag har dock taggar för alla böcker som jag fått som recensionsexemplar av förlag.

Specialbehandling för vissa faktaböcker och barnböcker. För båda dem gäller att jag självklart recenserar de jag fått som recensionsexemplar men inte alltid de jag själv köpt eller fått utan då blir det i mån av tid och lust.

Så 310 recensioner finns det på bloggen just nu – i kategorin Böcker som alltid används.

Min första jerka handlade förresten om hur jag tycker en recension ska vara.2 kommentarer to “Recenserar alla böcker?”

  1. Monika says:

    Att blogga om böckerna man läst är ju ett fantastiskt sätt att ha “minnesanteckningar”.

    • Sue says:

      Ja, jag tycker det är toppen! Önskar att jag börjat mycket tidigare, och morrar lite för att jag inte hittar mitt block för då kan jag färdigställa mina läslistor från hela 2000-talet 😀

Kommentera