Slumpad post: Frost
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Ahrnstedt, Simona: Betvingade

| 2012-08-29, 23:06

Åh, jag är helt kär i den här boken. Fick den i måndags och började självklart läsa på kvällen. Det var endast med viljestyrka som jag fick lägga ifrån mig den för att sova. Läste på tunnelbanan till jobbet, på träningscykeln hos sjukgymnasten och sen hemma med barnen när de lekte. När de hade somnat la jag mig i sängen och njöt av att läsa resten av boken. Jag försökte faktiskt läsa långsamt för att inte missa något, och för att det inte skulle ta slut för fort.

Idag har jag nästan levt i bokens värld – trots att den är slut. Vi var på Djurgården (Skansen och Grönan) och jag funderade på hur det såg där ut då boken utspelar sig.

Simona har en förmåga att suga in mig som läsare, få mig att uppleva, känna, vara där. Galet! Sen att det är 1300-tal, så häftigt att få ta del av det livet för det märks att Simona kan det där med research och vet hur det ska användas i boken. Till och med jag som tycker historia är lite halvtrist blir intresserad, för det känns ju faktiskt som att jag varit där.

Själva storyn gillar jag oxå. Hur det hela börjar med ett misstag som sen ger ett annat och så vidare. Slumpen styr på något sätt, men ändå inte. Det var meningen att det skulle bli som det blev.

Något mer Simona kan är att skriva heta scener. Inte alls så att det är porrigt, långt därifrån. Det är fint, det är upphetsande, ja precis så som det ska vara. Man sitter där och ler fånigt. Åh romance!!

Gillar att det här och där kommer kursiv text som är vad någon tänker. Det tillför enormt mycket till känslan av att förstå huvudpersonerna. Visst blir det som vanligt lite missförstånd men inte på lika jobbigt sätt som förra boken (om jag minns rätt). Här lider iaf jag inte lika mycket, utan blir sådär löjligt nöjd när de finner varandra igen, eller kommer varandra närmare. Åh romance!!

Enda nackedelen är att boken tar slut, jag vill ju följa de här personerna mer! Gillar dem verkligen verkligen.

Boken, eller snarare känslan jag får av den, får mig att fundera på varför jag läser deckare och andra läskiga böcker. När man kan känna så här! Åh romance!!

Klart roligt var att jag under läsningen passade på att skicka meddelande via fejan till Simona om att jag gillade boken, och fick svar. Coolt! Och imorgon är det releasefest och jag får träffa den här fantastiska författaren i verkligheten!8 kommentarer to “Ahrnstedt, Simona: Betvingade”

 1. […] här. Tweet !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs"); (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/sv_SE/all.js#xfbml=1&appId=126445887469807"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, "script", "facebook-jssdk")); Kategori Uncategorized. Fast länk. ← Don´t quit your day job […]

 2. Erika says:

  Åh vad trevligt då ses vi på releasefesten ikväll!

 3. Anna Keiler says:

  Hej Susanne! Nu har jag hittat till din blogg också 🙂
  Kul att träffas på releasefesten i torsdags, och nu har jag också börjat läsa betvingade, mycket bra 🙂

 4. […] Betvingade (Simon Ahrnstedt) […]

 5. […] Simona Ahrnstedts Betvingade eftersom hennes böcker är en njutning. Språket, innehållet, sceneriet. Jag blir lycklig av att läsa hennes böcker. Jag vill inte släppa boken när jag läser den. Det finns många spännande deckare men av dem blir jag ju inte direkt lycklig. Nä, mer sånt här borde folk läsa och bli gladare! […]

 6. […] att jag innan förra boken var lite orolig för att den inte skulle vara lika bra som ettan. Nu oroade jag mig inte. Vet efter […]

Kommentera