Slumpad post: Hundägare i snart 2,5 år
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Skansen och Gröna Lund

| 2012-08-31, 22:22

Höstterminens första familjens dag och vi trotsade barnen (som självklart ville till Kaatach) och åkte till Skansen (Grönan öppnar först 15:00 så här års) i onsdags.

Vi klappade fågelspindel (iaf tre av oss). Vi lekte och gick runt. Joel var mycket imponerad av scenen där Miss Lee hade stått (han fastnade för henne i somras på Allsång på Skansen). Vi åt lunch på Solliden och sen gick vi för att kolla på barnens Skansen och djuren. Som tur var hade vi vagnen med för att sen titta på djur i bur var ingen hit faktiskt. Däremot körde det runt flera arbetsfordon som gjorde saker och som vi istället tittade på.

När klockan närmade sig 15 styrde vi kosan mot Grönan istället och det var en större succé. Vi besökte Pettson & Findus, åkte Farfarsbil (Simon) och Nyckelpigan. Sen köpte de varsin godisstång – Joel blev så glad att han kramade försäljaren (och då kramade även Simon honom). När vi kom över till andra delen av Grönan hörde vi bekanta toner, dansa, pausa och Joel skuttade glatt iväg. På scenen stod Panetoz och övade inför kvällens Rockbjörnen.

Jag och Joel åkte Bläckfisken, där tyvärr Simon var för kort. Joel skrattade och tjöt hela turen och jag mådde inte det minsta illa. Inte ens på slutet då vår vagn började snurra som tusan. Den fortsatte snurra långt efter att karusellen stannat och de släppt upp grinden. Det var till slut några andra som hjälpte oss att få stopp på den så vi kunde kliva ur.

Sen hittade vi favoriten – Lustiga huset. Två gånger gick de igenom och sen var det dax för hemfärd. Det tog inte lång stund för dem att somna, och med rusningstrafiken så fick de sova ett bra tag (40 min att åka hem).Kommentera