Slumpad post: List i hallen
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Långsam Flash i Chrome

| 2012-09-22, 20:04

Under en tid har vi tyckt att Flash har blivit långsamt och hackigt i Chrome. Barnen tittar ganska ofta på SVT Play när de äter kvällis, och till slut har vi gått över till Firefox för att titta, efterersom det går mycket bättre där.

När jag tillslut kollade upp detta hittade jag orsaken och konstigt nog är det att Chrome har en inbyggd Flash-motor som tydligen är mycket sämre än den från Adobe (den som används i Firefox). För att fixa detta gjorde jag såhär:

  1. Starta Crome.
  2. Gå till chrome://plugins – här listas alla plugins (inte samma som extensions).
  3. Hitta Flash i listan. Förmodligen finns det fler pluginer och klickar du på “details” listas alla olika versioner.
  4. Klicka på “Disable” för “Pepper Flash” – det är Chromes inbyggda. Den ligger överst i listan. När du disablat den ser du hur versionsnumret på det plugin som används är samma som den näst översta.

Efter att jag gjort detta funkade SVT Play och även YouTube etc mycket bättre.Kommentera