Slumpad post: Bokhyllesortering
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Ahrnstedt, Simona: De skandalösa

| 2013-06-19, 8:39

De skandalösaÅh. Jag säger bara åh…

Att det bara går att skriva så levande. Man är där, man känner, man lever boken – även när man inte läser den. Den finns där, omöjlig att släppa.

Att tas tillbaka till slutet av 1600-talet är coolt. Kläderna, historien, föremålen och människorna. Vilket enormt arbete som ligger bakom hennes böcker kan man bara ana (man får viss inblick på bloggen) och det ger så mycket för känslan i böckerna. Häftigt är ordet!

Jag älskar Simonas böcker, verkligen älskar dem. Snacka om att det är feelgood, balsam för själen. Och som alltid när jag läser såna här böcker undrar jag varför jag läser deckare.

Aningens aningens inspiration från Femtio nyanser anas men på ett otroligt mycket trevligare sätt. Kan även tänka mig lite inspiration från andra böcker hon skrivit om på sin blogg som jag inte läst, en intressant tråd i boken som jag tycker tillför mycket för helheten (lite krypiskt för att inte förstöra spänningen).

En stor eloge oxå för att kvinnorna i hennes böcker (huvudpersonerna då vill säga) är så starka, intelligenta och modiga. Det gillar jag om något och jag hoppas att det verkligen var så på den tiden!

Minns att jag innan förra boken var lite orolig för att den inte skulle vara lika bra som ettan. Nu oroade jag mig inte. Vet efter två böcker att den här kvinnan kan leverera underhållning och den här är minst lika bra.

Sen måste jag instämma med Pernilla – det blir så tomt när boken är slut. Tror minsann att nästa bok ska utspela sig i nutid och det ska bli väldigt spännande måste jag erkänna.Kommentera