Slumpad post: En kväll på IKEA
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Tomicic, Marie & Henkel, Kristina: Ge ditt barn 100 möjligheter istället för 2

| 2013-07-16, 23:26

Ge ditt barn 100 möjligheter istället för 2En bok jag blivit tipsad om flera gånger och länge tänkt köpa. När jag packade till semestern och röjde lite i bokhögarna vid sängen hittade jag den… Givetvis fick den följa med. Varvade läsningen med boken om Introverta – intressant mix faktiskt.

Gillar verkligen formatet. En liten kvadrat. Att den sen innehåller regnbågens alla färger ger bara pluspoäng och jag blir lite glad varje gång jag håller i den.

Blandningen mellan pratrutor, bilder, vanlig text och “sidotext” är toppen. Det händer hela tiden något.

Ibland när jag läser önskar jag att jag hade döttrar oxå för att jag skulle kunna få fostra starka såna, men inser att det finns ett stort jobb att göra även med gossar. Blir väldigt glad när jag inser att många av sakerna de skriver tillämpar jag redan. Tex att de har färgglada kläder, nagellack, längd på håret som de själva bestämmer och att de får gråta och att vi är mjuka med dem och inte uppfostrar “tuffingar” plus en massa annat.

Trots detta har jag lärt mig massor av boken och jag kommer ha den som referensbok då det är svårt att smälta alla tips man får. Just tipsbitarna är fantastiska. Exempel på hur man kan göra i verkligheten vilket gör att man direkt när man slutar läsa kan experimentera lite. Så nu är det många superhjältar hos oss som gör saker som många inte förknippar med just superhjältar.

En bok alla som har med barn att göra borde läsa, verkligen alla. Kanske andra oxå? Man inser att vi har en lång bit kvar till jämställdhet och efter den här boken känner man sig upplyst på ett bra sätt. Medveten om att det finns saker att göra, och med verktyg som hjälper en att ta sig framåt, vidare i jämställdhetsutvecklingen.

Läs den!Kommentera