Slumpad post: Ny cykel
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Cykeluppgradering

| 2013-09-22, 19:39

VevpartiMin pendlarcykel saknar kedjeskydd vilket är lite opraktiskt ibland. Dock jag haft svårt att hitta något som passar och eftersom framdrevet dessutom är lite skevt beställde jag ett nytt framdrev (med kedjeskydd). Jag passade också på att beställa nya trampor, då de gamla knarrar en smula, nya handtag och en ringklocka. Allt kom i fredags med DHL.

För att dra av den gamla vevarmen har jag en liten avdragare men när jag tog i som mest sa de “SPLOIIING” och så gick gängorna ur i vevarmens mitt – de som avdragaren använder för att dra… Efter lite funderande chansade jag på att en spindelledsavdragare på Biltema skulle funka vilket den till min stora glädje (och förvåning) gjorde!

När allt var på plats tyckte jag att det “knastrade” lite om bakhjulet och tänkte att det kanske kommit in grus i lagren. Efter lite konsultation med granne Magnus som tydligen är en hejar på cykelmek, skruvade jag isär hela bakdrevet, rengjorde och fettade in. När allt var på plats igen snurrade hjulet en smula bättre (tyckte jag iallfall), men “knastret” var kvar. Oklart vad det är.

Under själva bytet av framdrevet råkade jag böja till kedjeföraren fram, så det blev lite halvdåligt när jag försökte ställa in den efteråt. Troligtvis kör jag med cykeln i vinter och köper en ny till våren (eller nu i höst).

Nu har jag iallfall ett kedjeskydd.Kommentera