Slumpad post: Olycksfallsförsäkring
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Ny cykel

| 2013-10-01, 19:46

Nishiki Pro AirFör 5 år sedan köpte jag en Nishiki hybrid för att byta tunnelbanan mot cykeln till och från jobbet. Det visade sig vara en bra rutin (och cykel) och jag har avverkat i runda slängar 1 000 mil på den sen dess.

I början använde jag en annan, risigare cykel under vintern, men förra året satte jag vinterdäcken på Nishikin och använde den även i snö, kyla och slask. Det funkade bra, men slet ganska mycket på själva cykeln, så en ny cykel har börjat dyka upp allt oftare i min inköpstankar.

Det är väldigt många parametrar som ska vävas ihop när det gäller valet av cykel. Den ska vara lätt men hållbar, snabb, klara regn, mörker, skön att sitta på, hög kvalitet men samtidigt inte alltför stöldbegärlig.

Redan förra året började jag snegla lite på Nishiki Pro Air. Den är ganska lik den jag har, men med skivbromsar, något lättare och racerutväxling.

Såhär framåt höstkanten hade de sänkt priset på 2013 årsmodellen på Länna Sport från 9 100 kr till 7 800 kr, så i förrgår styrde hela familjen kosan dit och inhandlade en.

De skruvade ihop den direkt, satte på skärmar, barends och kedjeskydd. Trampor hade jag hemma så de monterade jag själv när jag kom hem. Tyvärr hade de inte det stödet och låset jag ville ha, så det beställde jag på nätet. Idag kom dessa och även en uppsättning Cat Eye cykellysen (rekommenderas!) som genast monterades. Så imorgon blir det nog pendlarpremiär på den nya cykeln!Kommentera