Slumpad post: Julmust
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

al-Najjar, Taghrid: När det knackade på dörren

| 2013-12-25, 22:42

nar-det-knackade-pa-dorrenKöpte den när det var boksöders julbasar. Författaren kommer från Jordanien så boken är nog skriven på arabiska och det roliga är att man inte har vänt tillbaka den utan den ska läsas bakifrån. Väldigt ovant vill jag lova!

Det är flera nya ord för oss då det handlar om Ramadan och jag har svårt att förklara när vi läser första gången. I slutet finns dock en fin ordlista så andra och senare läsningar blir enklare och vi lär oss alla något.

Bilderna är varma och sköna och hela stämningen i boken är bra.

Vi pratade lite om Ramadan när vi läste den och jag undrade om barnen visste någon som var muslim och som firade Ramadan. De funderade lite och Joel kom fram till att Aida ju är muslim! Imponerande minne måste jag säga.Kommentera