Slumpad post: Sista mjölktanden tappad
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Silei, Fabrizio: Rosas buss

| 2013-12-28, 22:14

rosas-bussNär jag läste om den här boken fanns det ingen tvekan om att jag ville ha den. Fick den idag och valde såklart den när det kom till kvällsläsning. När det var lite stök i Kärrtorp nyligen så pratade vi en del om det och pratade även om Hitler och andra världskriget, nazister och liknande. När jag satt med den här boken slog det mig att jag då helt och hållet glömt bort den här delen.

Otroligt bra bok. En bok som behövs. En bok som många borde läsa.

Den trycker på att det är inte så länge sen, att man kan vara modig på flera sätt och att man inte alltid tänker klart utan kan fastna i att tro på vad andra säger.

En bok vi kommer att läsa fler gånger. Gillar den här typen av böcker som man kan prata om och som väcker ett intresse för vår historia.

Joel 6 år: Jättebra! Tyckte det var lite dumt att bara de vita fick sitta. Tråkigt att det var så. Gillar bilderna, särskilt där det fanns en bild i bilden.2 kommentarer to “Silei, Fabrizio: Rosas buss”

 1. Rasha Khadhem says:

  Hej! Vi i Rannebergens skolan har läst boken Rosas buss, och i min klass 3B skrev barnen brev till Rosa och vi undrar om det finns möjlighet att vi skickar barnens texter till författaren och sedan få svar det skulle bli jätte bra för barnen.
  MVH

  • Sue says:

   Hej Rasha!
   Jag skulle rekommendera att du kontaktar förlaget: info[at]alvinaforlag.se
   Jag är övertygad om att det går bra att skriva till författaren.

Kommentera