Slumpad post: Favorit i repris
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Jäger, Jan & Tor: Bestar

| 2013-12-30, 21:17

bestar-mot-myternas-djurmöt myternas djur. Barnen älskar monster och superhjältar. Sällan tycker de sånt är läskigt. Så när jag fick nys om boken Bestar så slog jag till direkt.

Igår kväll började jag läsa den. Barnen satt storögda där och lyssnade. Vi läste om en 7-8 olika bestar, den ena läskigare än den andra. Helt plötsligt började de prata om att drömma mardrömmar (vilket de inte ens pratade om när de “råkade” se Harry Potter 2).

De somnade iaf till slut och imorse ville de läsa igen för att sen inte läsa på kvällen. Läste om några till och sen nu på kvällen när vi började prata om att läsa började de genast prata om mardrömmar och boken om Bestar.

Nu har vi gömt undan boken ett tag.

Bilderna är otroligt bra gjorda, man riktigt ryser när man tänker på hur läskigt det måste ha varit när man trodde på dessa monster. Det är lagom mycket text på varje sida. Så pass att jag själv blir sugen på att läsa mer om dessa historier – plocka upp gamla böcker om grekiska myter till exempel.En kommentar to “Jäger, Jan & Tor: Bestar”

  1. […] när det var dax att sova svansade de runt mig som osaliga andar och pratade om mardrömsboken (som Monsterboken numera kallas – dock har de inte drömt några mardrömmar som de pratat om) och mumier […]

Kommentera