Slumpad post: En cool tårta
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Taylor, Rita: Virkning – 200 frågor & svar

| 2014-02-08, 13:01

virkning-200-fragor-svarÄnnu en pysselbok, även denna om virkning som blivit riktigt poppis. Den här skiljer sig dock lite då hela boken består av frågor och svar. Frågorna är indelade på tolv kapitel; Redskap och material, Börja vikra, Grundmaskor, Dekorativa maskor, Kanter, mellanspetsar och bårder, Formvirkning, Olika färger, Rundvirkning, Spetsvirkning, Följa virkbeskrivningar, Fler virktekniker och Efterarbete. 

I slutet finns sen även några tabeller, Bra att veta, där man kan se förkortningar och även hur olika storlekssystem för virknålarna mappar till varandra.

Min första tanke om upplägget var att jag inte gillade det. Jag gillar faktaböcker men med frågor. Nja… Sen började jag bläddra lite och insåg att det är brilliant. Frågorna suger in mig i boken och jag “ska bara” läsa en till. Det känns som ett väldigt bra sätt att fokusera på olika saker och som läsare känner jag mig nöjd med att ha fått svar på en fråga (även om någon annan ställt den). Det känns som att jag fått lite kunskap på ett tydligare sätt än vanliga böcker.

Sen skulle jag inte vilja vara utan vanliga böcker men den här har helt klart sin plats!Kommentera