Slumpad post: Borsta tänderna
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

1. Det här är feminism för mig

| 2014-02-18, 21:13

Följer Lisa Bjärbo både på Instagram och hennes blogg via feedly. En av mina favoriter. Förra veckan skrev hon och frågade om några ville hänga med och skriva om feminism (10 inlägg – olika rubriker som hon bestämt). Det här är första.

Feminism. För mig har det alltid vara fullkomligt naturligt att män och kvinnor är jämställda. Vet inte var jag fått det ifrån men jag har aldrig förstått varför det skulle vara någon skillnad. Det kan ju vara mer skillnad på två personer av samma kön. Men jag inser att det inte är alla som tänker så.

Så feminism för mig är att alla borde inse detta. Att värdet i en människa minsann inte alls ligger i om man har snippa eller snopp, eller vad man nu har. Vi är olika, ja. Men människor är olika och det borde vi se som en styrka istället för en svaghet.

Så att se till att folk förstår det är feminism.

Onekligens inlägg.Kommentera