Slumpad post: Kvällsbad #5
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

En verbfras-mössa

| 2014-03-19, 18:32

VerbfrasmössaMed lite kort varsel bestämde jag mig för att gå på Sara Lövestams releasefest för sin grammtikbok – Grejen med verb. Insåg att jag borde ha med något och varför göra det enkelt för sig. En mössa kom jag på, med reflextext. Eftersom Sara skrivit en låt om verbfraser och även spelat in den och lagt ut på sin blogg så var valet enkelt.

Funderade på tyg och kom på att hon bor i Hammarbykvarter på söder (om jag minns rätt) och valde detta randiga. Dessutom är boken grön. Valde gul reflexvinyl för det så fint ut.

Mössan var såklart busenkel att sy ihop då jag gjort ett par stycken vid det här laget. Vinylen var dock första gången så jag drog igång Silhoutten och skrev in texten. Valde typsnitt rätt snabbt för jag orkade inte tänka så mycket. Sen skulle jag skära ut. Testade ett antal gånger och fick höja siffran på kniven då det inte gick igenom. Kom till max (10) och då insåg jag att det var någon tjock plast överst. Klippte bort den och sen räckte 5. Vet att man kan ha något klistrigt papper för att bokstäverna ska ligga rätt men jag orkade inte och hade ju en rak linje att lägga ut dem på. Så läste jag instruktionerna om hur man stryker på dem och då verkade det som att plasten skulle vara kvar… Nåja, jag tog bakpapper och strök på och det verkar sitta finfint.

Nu vill jag göra mer med reflexvinylen!

Mottagare: Sara
Mönster: Mitt egna
Material:  Jersey från JNYDesign och relfexvinyl från Glada grodan. 2 kommentarer to “En verbfras-mössa”

  1. Sue says:

    Och vädret gjorde att jag skippade festen men ska skicka mössan 🙂

  2. […] Mössan jag gjorde till Sara inför releasefesten som jag sen inte gick på som jag sen skickade har kommit fram. […]

Kommentera