Slumpad post: Star Wars episod 4
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Lindgren, Astrid: Bröderna Lejonhjärta

| 2014-03-31, 22:02

broderna-lejonhjartaÅh, vilken bok detta är! Minns vagt när mamma läste den för mig när jag var liten och sen minns jag såklart filmen (den är beställd nu).

Barnen var som förhäxade av boken. På fredagen satt vi i över två timmar och läste och läste och de ville inte sluta trots att ögona gick i kors.

Det är verkligen en fin bok. Om kärlek och att bry sig om. Att våga göra sånt man egentligen inte vågar. Att kämpa tillsammans mot något. Ja massor med saker. Den är svår oxå. Död, sjukdom och tyranneri och så Katla. Oj vad de undrade om Katla och när det kom bilder så blev de helt till sig.

När vi läst ut den ville de genast läsa nästa bok och de blev rätt så besvikna när de fick reda på att det inte finns någon mer bok. Inte helt otippat så har det varit fler som undrat så ett år efter att boken kom ut (1974) så svarade Astrid i ett öppet brev i Expressen hur det gick. Så imorgon får jag berätta det för barnen.Kommentera