Slumpad post: Kvällsjakt
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

I min värld

| 2014-04-16, 20:21

När jag åker t-bana så sitter jag in min egen lilla värld. Gärna med telefonen (förr var det en bok) och kollar fejan, instagram, rss:er, läser bok, läser nyheter, kollar igenom privat mail och jobbmail – svarar på det jag kan.

Igår morse var ingen skillnad. Satte mig på tåget, 7 minuter kvar till avgång. Ser i ögonvrån hur någon slår sig ner mittemot. Efter 10-20 sekunder stöter personen till mitt knä (mer än bara lite av misstag) och jag tittar upp och det är min vän Jennie! Hon garvar åt mig, har suttit och stirrat på mig sen hon satte sig. I min värld, jo det är ju just så.

Idag när jag åkte hem hoppade jag på vid Hötorget. Har tre personer framför mig som oxå letar sittplats och ser snabbt att det finns tre. Jag får en vid fönstret så jag får hålla lite koll så jag inte går på någons fötter eller vimsar till någon med ryggsäcken. Sätter mig ner. Öppnar upp privata mailen som jag inte kollat sen morgonen. “Ping” en chat från Oskar (dagisförälder) dyker upp.

– Tja, skriver han.
– Tja, skriver jag.
– Snygg jacka, skriver han.

Jag lyfter blicken och tittar mig omkring, landar på personen mittemot. Där sitter han. Garvande berättar jag om gårdagen och skäms nästan lite.Kommentera