Slumpad post: Tre kalas senare
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Odla i trädgården

| 2014-09-07, 20:22

Jag när en dröm inom mig om att odla en massa saker. Går till exempel igång när jag läser om UnderbaraClara och hur de flyttat ut på landet och odlar mycket själva. Även avis på Sanna som har ett växthus och när vi kollade på sommarstugan så hade den ett växthus!

I våras odlade vi en del och jag såg fram emot att se vad som hände. Sen rann det ut lite i sanden.

  • Smultronplantorna har tagit sig bra och verkligen levererat. Lite konkurrens från sniglar bara. Barnen har dock inte plockat alls så mycket som jag trott utan mest jag.
  • Tomatplantorna står där och har gett ett par tomater. Tyvärr inte alls så söta och goda som jag hoppats. Finns en hel hög omogna så kanske snart dags att plocka in och lägga på mognande i fönstret.
  • Morötterna kom aldrig upp. Inte ett spår av dem tyvärr.
  • Salladen kom upp, sniglarna åt lite och sen kom det upp potatisar (kvar från förra året) och tog över den pallkragen.
  • Lavendeln såg jag knappt skymten av, kanske återkommer de mer nästa år.
  • Gräset har vi klippt ett par gånger i alla fall.
  • Plommonträdet fick bra skörd men inte har vi plockat utan det har fått ramla ner och sen har vi glömt bort.

Så jag inser att det kanske bara är en dröm? Så nu snackar vi lite om att ta bort plommonträdet och lite annat på baksidan och kanske bygga ett uterum. När vi nu inte lägger pengar på en stuga så kanske vi kan satsa lite här.Kommentera