Slumpad post: Alla är ju bruna
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Hitta vattenfallet

| 2014-10-29, 21:22

Det talas om ett vattenfall i Manavgat och vi hade siktet på det idag. Vi inledde dock med lunch på Burger King för att Simon skulle få i sig något han gillar (ätit rostat bröd i några dagar när han varit hängig).

Försökte fråga i repan på hotellet hur man enklast körde till vattenfallet men de hade ingen aning (tror jag) och sa att det var skyltat.

Jomenvisstseruatt… Vi (läs jag som är den som har lokalsinne i familjen) valde fel sida och vi körde och körde. Fick se en hel del olika kvarter i Manavgat och sen en del natur.

Det gick på vingliga vägar upp och ner och barnen klagade lite granna. Simon var placerad mitt bak för att inte må så illa.

När vi fick syn på floden så insåg vi att den nog var lite större än normalt. Men något vattenfall såg vi inte skymten av. Till slut hade vi åkt rätt långt och var rätt högt upp och såg ut över en sjö, typ, eller kanske en damm. Vi vände. Vägen såg lite sådär ut på sina ställen så det kändes lite småläskigt.

Vi kom till en bro och valde att åka över floden (en mötande bil åkte först så vi vågade) och det visade sig vara rätt sida.

Först hittade vi ett ställe som låg precis intill floden. I alla fall i vanliga fall för nu låg det typ i floden. Enligt ägaren hade vattnet höjts 4 meter. Vi fikade. Han sa att det brukade vara ett fall där…

Åkte vidare och väl tillbaka inne i Manavgat så hittade vi det turistiga vattenfallet och även restaurangen vars golv ibland sköljs över med vatten när man sitter där. Nu sköljdes det rejält kan jag lova och vi jämförde nu efteråt med bilder på webben och inser att det var “rätt” mycket vatten nu.

Barnen fick handla lite småkrafs och sen åkte vi hem.

T15Kommentera