Slumpad post: Fler norska ord
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Mot Flottsbro

| 2015-01-06, 22:14

Idag efter lunch (och lite wii-spel för barnen) så packade vi in skidor, pjäxor, stavar och hjälmar i bilen efter att ha klätt på oss full mundering och styrde kosan mot Flottsbro. Första gången för oss alla där.

Det var en liten promenad från parkeringen till själva huset där man köpte liftkort (behövdes bara till mig och John så det var trevligt) och redan där blev vi svettiga. Det blev en del stök från det att liftkort köpts till att vi faktiskt stod i liften men det är ju rätt mycket bök så det kan man förstå.

De hade endast tävlingsbacken öppen så vi åkte upp. Joel och John åkte först (Johns första åk på typ 10 år tror jag) och jag och Simon i släplisten efter. Han åkte mellan mina skidor då han inte åkt i T-lift tidigare. Vi hoppades kunna hoppa av en bit upp men se det gick inte så vi fick glatt åka med ända upp på toppen. Snacka om utsikt!

Joel och John stack iväg rätt snabbt medan Simon verkligen inte ville. Jag lovade att vi skulle åka långsamt och han skulle få stå mellan mina skidor hela vägen. För att sammanfatta turen ner:

  • Inga vurpor
  • Mycket tålamod och pepp från ett håll
  • Mycket rädsla (skräck?) och vilja att bara gå ner från ett annat
  • Ett par tankar om att kanske eventuellt ha förstört skidintresset hos en femåring

Väl nere så fick Simon enormt mycket beröm och åkte lite på slätten med John medan jag och Joel åkte en vända till i backen innan vi avslutade med en skön fika. Sen släpade vi oss och sakerna tillbaka till bilen och tog en sväng förbi XXL i Kungens kurva. Rätt slut nu. Härligt att se Joels orädsla och tro på sig själv i backen, och givetvis skidförmågan som sitter kvar från veckan i Kungsberget.

Ikväll frågade jag grabbarna om någon av dem skulle tycka att det var kul att åka till Kungsberget med tex mig, Sanna och nån av grabbarna, kanske Nina och Nellie, Cia etc. Båda jublade! Min oro över att ha förstört intresset försvann. Pust!

Camera Uploads45Kommentera