Slumpad post: Veckans utmaning (vecka 3)
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Rowling, J.K: Harry Potter och de vises sten

| 2015-01-12, 20:51

harry-potter-och-de-vises-stenSå ville de äntligen läsa Harry. Jag kollade lite efter någon trevlig uppsättning med alla böcker men hittade inte. Sen började vi läsa mer e-böcker så då började jag leta efter dem som e-böcker istället. Visade sig att de endast finns på Pottermore.com så jag slog till på alla sju direkt (10%).

Barnen har varit som klistrade när vi läst och det har varit sura miner varje kväll när kapitlet tagit slut.

Måste säga att den är svårläst. Det är många gånger jag fått läsa om meningar och haft svårt att betona rätt första gången. Det verkar dock inte ha stört barnen det minsta.

Har ibland fått fråga dem om de förstår orden och ganska ofta har de inte förstått utan jag har förklarat. De verkar dock inte bry sig utan är helt inne i världen. Många gånger har de redan känt till vissa saker (tack vare wii) och haft lite utläggningar om det innan vi läst vidare.

Roligast är nog hur de levt sig in i världen och kan alla namn på figurer och varelser. Det är ju en helt fantastisk värld hon skapat!

Spännande var det ju dessutom men inte otäckt så att jag tvivlade på att läsa vidare. Tänker att filmerna nog är lite värre, men om man läst boken innan och vet hur det går så kanske filmerna är ok.2 kommentarer to “Rowling, J.K: Harry Potter och de vises sten”

  1. […] serien: Harry Potter och de vises sten, Harry Potter och hemligheternas […]

  2. Alexander says:

    Alla bökerna är bra

Kommentera