Slumpad post: Tack!
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Ny naprapaterfarenhet

| 2015-03-30, 20:54

Förra besöket var rätt liknande det jag varit med om tidigare. Jag har varit superduktig med övningarna – extremt motiverad nu pga domningarna i armen som gör att jag knappt kan cykla. Han frågade hur kroppen kändes och jag berättade. Bland annat om lite värk i benen som kommit sen senast. Han frågade om jag haft ont i foten när jag stod framför honom och insåg att jo, imorse kände jag ena foten. Han pekade på den foten. Sen kände han på lite lårmuskler, som fiolsträngar.

Han började med foten och det satt hårt så han körde lite olika metoder, den ena ondare än den andra. Lite lossnade. Sen gick han över på låren. Kände lite hur spända de var och lossade lite i höften först, sen tog han nålarna. Jag tyckte att jag var van vid det efter andra behandling med akupunktur, men han sa att han inte gjorde på samma sätt. Jag kan nu instämma i det. Maj Gad! Snacka om att det kändes… På gränsen att jag vill gå dit igen, men det lossnade. Enorm skillnad före och efter i rörlighet och känsla.

Jag fick beröm för att jag utfört “diamanten” så bra. Så nu är det bara att fortsätta med samma övningar plus två till. Så på måndag ska jag dit igen.4 kommentarer to “Ny naprapaterfarenhet”

 1. Linda says:

  Hej!
  Det verkar som han använde sig av triggerpunktsaku, grymt smärtsamt…men grymt effektivt. Jag blir nyfiken. Vad är diamenaten!?
  Kram

  • Sue says:

   Ah, så var det nog. Stämmer båda (smärtsamt och effektivt). Diamanten ligger man på mage, pannan i marken och händerna i marken strax ovanför huvudet en bit ut. vinkeln i armbågen < 90 gracer och den mellan sidan och överarmen > 90 grader (bara lite). Sen drar man ihop skulderbladen och spänner musklerna där och sänker ner axlarna för att sen lyfta underarmar och händer uppåt/utåt.

 2. sandra says:

  Bildsekvens på diamanten önskas…fattar trögt…fniss..vad e diamanten bra för?

  • Sue says:

   Ska se om jag kan få till en sån 🙂 Bra för att träna musklerna under/mellan skulderbladen. Som stillasittande datanörd dör de tydligen…

Kommentera