Slumpad post: Mitt sommarlov 2019
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Många böcker

| 2015-05-09, 22:30

Det var väldigt längesen det var en jerka som jag orkade svara på. Den här veckan undrar man:

Hur får du plats med alla dina böcker?

Det är något som diskuteras lite nu och då här hemma faktiskt. Jag önskar jag kunde säga att jag helt gått över till e-böcker, men det är ju inte sant. För romaner är det sant (såvida det inte dyker upp recensionsexemplar), och för pocket oxå. Men sen har vi ju fackböcker och de gillar jag inte i e-format, tyvärr. Vill kunna bläddra i dem helt enkelt. Plus barnböcker, det köper vi fortfarande en del oxå.

Men tillbaka till frågan. Pocketar har vi i övre hallen, och faktaböcker plus en del inbundna romaner står i bokhyllan nere. Sen har jag en hög med böcker som jag vill läsa men inte hunnit med ännu och de har ett hyllplan nere men det räcker inte till så jag har ett gäng inknödda i hörnhyllan i sovrummet.

Barnböckerna har hittills fått rätt bra plats men det börjar bli lite fullt nu med ett gäng seriekapitelböcker. Så kanske får vi städa bort lite böcker för yngre barn. Samtidigt gillar barnen fortfarande att höra dem ibland, plus att de är rätt bra att ha nu när de knäcker läskoden.

Så jag försöker hålla nere antalet fysiska böcker och tänker att jag ska rensa bort en del här framöver på någon ledighet när det finns lite mer tid. Men e-böcker kan man ju köpa för de märks inte!21 kommentarer to “Många böcker”

 1. Boklysten says:

  Jag läser enbart böcker i pappersformat och då är platsbristen konstant!

  • Sue says:

   Jo jag vet!!! Det blir helt galet till slut. Men jag har börjat skänka böcker, och när någon lånar så har jag inte så bra koll på om de lämnar tillbaka eller inte 🙂

 2. jag rensar inte, köper en ny hylla 🙂

 3. Monika says:

  Jag är inte jätteglad i e-böcker och ljudböcker funkar inte alls. Däremot har jag börjat ge bort lite böcker, men inte alls så många som behövs 🙂

  • Sue says:

   Ljudböcker håller jag med om. Funkar i viss mån för barnböcker tillsammans med barnen i bilen. E-böcker har jag lärt mig tycka om, men som sagt bara för romaner.

 4. Att rensa är svårt. Lyckas kanske få till en rensning vart annat år, med resultat minus tre-fem böcker om jag har tur 🙂

 5. Jenny says:

  E-böcker är bra ur platssynpunkt, men då köper jag hellre ljudböcker om jag ska köpa nåt annat än vanliga fysiska böcker.
  Utrymmesbrist har jag med.
  Mitt svar på jerkan: http://havsdjupens-sal.blogspot.se/2015/05/bokbloggsjerka-8-11-maj.html

 6. Helen says:

  Jag läser helst den fysiska boken men som tur är så lånar jag det mesta jag läser, hade jag köpt allt jag läser så dels hade min ekonomi brakat sönder och samman och dels så hade platsbristen i bokhyllorna varit allvarligt stor!

 7. Krönikören says:

  Jag håller med! E-böcker är en gåva till bokmalar. Plus att det är väldigt skönt att läsa på en platta. Jag har inte tänkt på faktaböcker, men det stämmer ju, dem behöver man bläddra i på ett annat sätt.

  • Sue says:

   Eller hur! Insåg det med faktaböcker när jag skulle läsa en träningsbok som e-bok. Helt värdelöst.

   • Koko says:

    Sen finns det ju folk som svär på att just faktaböcker ska läsas i e-format, åtminstone sådana som är interaktiva och har länkar osv. Jag fick testa en sådan bok för medicinare och den verkade faktiskt rätt smart. Men kan tänka mig att andra böcker inte fungerar alls.

Kommentera